'Arsenal bereikt akkoord met Sevilla, Sambi Lokonga op weg naar Spanje'

11 juli om 21:31

Albert Sambi-Lokonga mag zich opmaken voor een nieuwe uitdaging in een nieuw land. De middenvelder had geen toekomst meer bij Arsenal en wordt nu verhuurd aan het Spaanse Sevilla.

Dat weet transfergoeroe Fabrizio Romano te melden. Sevilla zal de voormalige middenvelder van RSC Anderlecht huren tot het einde van het seizoen en wist ook een aankoopoptie van twaalf miljoen euro te bedingen in het huurcontract. Enkel de medische testen staan de deal mogelijk nog in de weg.

Lokonga had een goed seizoen bij Luton Town, waar hij vorig seizoen op huurbasis speelde. Het kon Arsenal echter niet overtuigen om hem een nieuwe kans te geven. Hij kwam uiteindelijk slechts 39 keer uit voor The Gunners, die hem in 2021 weghaalden bij Anderlecht voor bijna achttien miljoen euro.

Lokonga heeft in totaal 69 Jupiler Pro League-wedstrijden gespeeld voor Anderlecht, waarin hij 3 keer scoorde en 5 assists gaf.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.