Hayen over oefenstage Club Brugge: “Nonchalance vermijden”

Een zware oefenstage in Nederland voor Club Brugge: “Wil nonchalance vermijden”

15 juli om 13:28

Club Brugge is terug uit Nederland na een intensieve oefenstage waarin coach Nicky Hayen het over een andere boeg gooide dan zijn voorganger. Dat schrijft Junior Verbeeke in Het Nieuwsblad. In plaats van langgerekte teambuildingactiviteiten lag de nadruk op zware trainingssessies.

De stage in Nederland zou volgens de krant de nonchalance uit het team moeten bannen. "Ik wil nonchalance vermijden," benadrukt ook Hayen. Bovendien werden er dagelijks opdrachten georganiseerd om de samenwerking en competitiviteit onder de spelers te bevorderen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

De aanpak was duidelijk anders deze zomer. Vorig jaar stond het teamgebeuren centraal, maar nu wilde Hayen zijn spelers vooral fysiek uitdagen. "Tegen PSV ontbrak het duidelijk aan frisheid," gaf hij toe. 

“Iedereen moet scherp blijven. Soms moet je de spelers uitdagen en triggeren omdat het te makkelijk gaat,” vindt Hayen. Hayen was verder wel tevreden over de oefenstage in Nederland. "Er is hard gewerkt, goed gelachen en iedereen ging met elkaar om," klonk hij goedkeurend. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.