Eigenaar Baro (KAA Gent) over verlaging Belgische lonen

Baro (Gent) over verlaging Belgische lonen: “Inkomsten te laag, ook bij ons”

14 juli om 22:44

Sam Baro, de eigenaar van KAA Gent, vertelt over de manier waarop de Buffalo’s omgaan met exploitatieverlies. Baro geeft aan dat Gent opnieuw 10 miljoen euro aan exploitatieverlies moet dichtfietsen. Dat is volgens Baro de hoofdreden waarom Gent nodig spelers moet verkopen.

Baro vertelt over de huidige financiële situatie van Gent. “Wij hebben geen geldezel staan, hé. Daar mogen we transparant over zijn, vind ik. De buitenwereld, en de fans, hebben het recht om dat te weten”, citeert Het Laatste Nieuws Baro.

Baro vertelt hoe Gent het exploitatieverlies aanpakt. Baro benadrukt onder meer dat het stadion voller moet, de horeca beter kan en dat hoe beter de sportieve resultaten zijn, hoe meer tv-gelden. Daarnaast vertelt Baro over de mogelijkheid om via de spelerslonen de kraan minder fel open te hebben.

Baro legt uit dat de spelerslonen bij de Belgische clubs in de afgelopen vier jaar hard zijn gestegen naar het voorbeeld van de grote competities. “Als de lonen in Engeland, Duitsland en Frankrijk omhoog gaan, moét je volgen als je goeie spelers in je competitie wil binnenhalen of behouden. Dat is logisch. Als we het zouden kunnen bolwerken, zou dat ook geen probleem zijn”, deelt Baro.

Baro geeft aan dat het niet mogelijk is om Engeland, Duitsland en Frankrijk te volgen. “Maar dat lukt niet, omdat onze inkomsten te laag liggen. De markt in België moet zich aanpassen. De spelerslonen zijn in- tussen gestabiliseerd en nu stilletjesaan aan het dalen. Ook bij ons”, besluit Baro.