Baro of KAA Gent opnieuw beste spelers gaat verkopen

Baro antwoordt of KAA Gent opnieuw beste spelers gaat verkopen: “Waarom niet?”

13 juli om 17:08
Laatste update: 13 juli om 17:10

Sam Baro, de eigenaar van KAA Gent, vertelt over de veerkracht van de Buffalo’s op de transfermarkt. Baro geeft aan dat Gent beter gewapend is en dat de club zich heeft gefocust op de uitbreiding van de eigen scoutingscel.

Baro wordt gevraagd of Gent klaar is om te reageren wanneer een van de sterkhouders vertrekt. “We zijn beter gewapend, ja. De uitbreiding van de scoutingscel - van één naar drie vaste medewerkers - hebben we versneld doorgevoerd. We hebben veel sneller en harder gewerkt om een schaduwelftal te hebben voor deze zomer. We zijn voorbereid”, deelt Baro aan Het Laatste Nieuws.

Baro benadrukt dat de rotatie bij Gent cruciaal is voor de gezondheid van de club. “Spelers willen ook vaak zelf een stap hogerop zetten en daar kan de club wel bij varen. Rotatie zorgt voor zuurstof en is noodzakelijk. Zowel sportief als financieel”, deelt Baro.

De eigenaar van Gent sluit af door aan te geven dat het voor Gent zeker mogelijk is om ieder jaar de beste drie spelers te verkopen. “Waarom niet? Wat je moet doen, is de maturiteit in je ploeg bewaren. Een vaste structuur. En daarrond moet je laten roteren”, aldus Baro.

Baro sluit af dat het geen zekerheid is dat Gent ook deze zomer de beste drie spelers gaat verkopen. “Ik zeg niet dat wij deze zomer onze beste spelers per se zullen verkopen hé. Het kan, maar het ligt niet vast. Maar waarom niet? Zolang je ze maar goed vervangt”, besluit Baro.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.