Omgba woedend na afketsen transfer van NAC naar Gent

Omgba woedend na afketsen transfer naar Gent: “Kon vijftienvoudige verdienen”

13 juli om 16:16

Aimé Omgba (21), de Nederlandse middenvelder met Kameroense afkomst, is woedend op NAC Breda. Omgba stond dicht bij een transfer naar KAA Gent, maar zag zijn droomtransfer stuklopen omdat NAC een bod van 2,5 miljoen euro weigerde. Dit gebeurde volgens Omgba ondanks gedane toezegging dat NAC zou meewerken, weet de Telegraaf.

Omgba kon bij Gent maar liefst vijftien keer meer gaan verdienen dan bij NAC. De Nederlandse club lichtte vrijdag een eenzijdige optie in het contract van Omgba, waardoor de middenvelder tot de zomer van 2026 vastligt. Hierdoor gaat Omgba meer verdienen, maar het is nog altijd één-vijfde van wat hij in Gent kan verdienen.

Omgba geeft aan dat NAC hem de kans van zijn leven ontneemt. De Buffalo’s deden tot drie keer toe een bod bij NAC. Omgba geeft aan dat NAC is begonnen de publiciteit te zoeken en dat hij dit daarom ook is gaan doen. Omgba uit zich zeer kritisch over de handelswijze van NAC en gaf aan dat de club hem als een product ziet.

Omgba benadrukt dat Gent vol voor hem wilde gaan, maar dat NAC in de weg bleef liggen. “Gent heeft zich in me verdiept en volgt me al een tijd. Die club speelt Europees voetbal en biedt kansen om door te stromen naar de Europese top. Voor mijn ontwikkeling is het ook beter om bij zo’n grote club in België te voetballen dan bij NAC, waar men zelf zegt dat we degradatievoetbal gaan spelen en dat het voor een club die is gepromoveerd heel moeilijk is om zich te handhaven”, aldus Omgba.

Omgba sluit af door aan te geven dat zijn transfer naar Gent ook voor NAC een geweldige mogelijkheid was. “Die 2,5 miljoen euro zou voor NAC vanuit de Keuken Kampioen Divisie een recordverkoop zijn en in Gent kan ik het vijfvoudige van mijn nu pas opgewaardeerde salaris bij NAC verdienen. Tot eergisteren was het zelfs het vijftienvoudige”, besluit Omgba.