'KAA Gent-target Omgba mag niet weg voor minder dan recordbedrag'

'KAA Gent-target Omgba mag niet weg voor minder dan recordbedrag'

14 juli om 14:06

NAC Breda is niet van zins om Aimé Omgba (21) zomaar te laten vertrekken. Volgens Voetbal International kan de Nederlandse middenvelder rekenen op interesse van diverse clubs uit de Jupiler Pro League, waaronder KAA Gent en RSC Anderlecht.

Zijn huidige club wil Omgba enkel laten vertrekken als het een recordbedrag oplevert voor de club. Dat record is nu de drie miljoen euro die het ontving voor de transfer van Nemanja Gudelj naar AZ Alkmaar in 2013. 

KAA Gent bood liefst 2,5 miljoen euro voor de Nederlander met Kameroense afkomst, maar NAC sloeg dat af. De club verwacht dat de speler veel meer waard gaat worden zodra de speler met de club in de Eredivisie gaat spelen.

NAC heeft een eenzijdige optie in het contract van Omgba gelicht, zodat de speler nu tot medio 2026 vastligt in Breda. Mocht Gent of Anderlecht de talentvolle middenvelder alsnog willen binnenhalen, dan zal dus in de buidel moeten worden getast.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.