Delaney en FC Kopenhagen flirten met elkaar

''Naast RSC Anderlecht is FC Kopenhagen serieuze optie voor Delaney''

12 juli om 07:20
Laatste update: 12 juli om 07:29

Het is nog niet duidelijk waar Thomas Delaney komend seizoen speelt. RSC Anderlecht is nog steeds in de race voor de middenvelder, maar nu lijkt FC Kopenhagen ook een serieuze optie.

''Ik weet dat Thomas Delaney volgende week begint in Sevilla, waar ze de voorbereiding hebben. Delaney wil graag voelen of hij deel kan uitmaken van het team. Hij heeft nog een jaar contract bij Sevilla, waar hij veel verdient'', vertelde transferjournalist Farzam Abolhosseini in de nieuwe YouTube-show Tipsbladets Transfer Talk, die deze week in premiere gaat.

Anderlecht krijgt concurrentie van Kopenhagen ondanks hoge salariseisen. ''FC Kopenhagen kan dat salaris niet evenaren, maar dat betekent niet dat er geen oplossing gevonden kan worden als Thomas Delaney weg wil, maar hij probeert eerst de eerste week in Sevilla. FC Kopenhagen en Anderlecht zijn twee opties voor hem'', stelde de Deense transferjournalist.

Persoonlijke omstandigheden spelen ook een rol in de clubkeuze van Delaney. ''Delaney heeft familie die heel graag naar Kopenhagen wil, en dat moeten we in gedachten houden. Ze houden van Kopenhagen en willen graag terug, maar het contract moet worden opgelost, want dit is de laatste keer dat Thomas Delaney meer dan 20 miljoen per jaar verdient (red. 2.68 miljoen euro)'', zei Abolhosseini.

Kopenhagen is een serieuze optie. ''Als hij een goede oplossing vindt, kan hij snel een oplossing vinden met FC Kopenhagen, en het is belangrijk om te zeggen dat Delaney niet de enige is die dit graag wil - FC Kopenhagen wil het ook'', aldus Abolhosseini.

Delaney speelde afgelopen seizoen in totaal 25 matchen voor RSC Anderlecht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.