'KAA Gent wint strijd van Toulouse en trekt MK Dons-spits Dean aan'

11 juli om 20:31

KAA Gent heeft de tweede offensieve versterking van deze zomer beet. Na de komst van Andri Gudjohnsen trekt het nu ook Max Dean aan.

Eerder raakte al bekend dat Gent samen met Toulouse interesse toonde in Dean, een twintigjarige veelzijdige aanvaller die uitkomt voor MK Dons. Volgens Het Laatste Nieuws won Gent de strijd om zijn handtekening en heeft het een akkoord bereikt met hem en de Engelse club.

Dean komt voor iets meer dan twee miljoen over van MK Dons, waar hij met negentien doelpunten en vijf assists in 34 partijen één van de smaakmakers was. Zijn medische testen heeft hij al achter de rug en binnenkort zet hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2028.

Daarmee heeft Gent samen met de komst van Gudjohnsen de leegte opgevuld die Hugo Cuypers en Gift Orban bij hun vertrek afgelopen winter hebben gelaten. De club kan echter ook Tarik Tissoudali en Matias Fernandez-Pardo nog zien vertrekken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.