Grote fout van de scheidsrechter? JPL-clubs kunnen geen klacht meer neerleggen

11 juli om 21:46

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe regels in onze Belgische competitie. Veel verandert er niet, al heeft men bij de Pro League wel één enorme verandering doorgevoerd.

Voortaan is het namelijk niet langer mogelijk om een klacht neer te leggen na een scheidsrechterlijke dwaling. Dat gebeurde het voorbije seizoen nog door onder meer KRC Genk (na de partij tegen RSC Anderlecht) en Club Brugge (na de partij tegen KV Mechelen), maar zal volgend seizoen niet langer mogelijk zijn. Dat werd nu geschrapt uit het bondsreglement 'conform de regelgeving van FIFA en UEFA', klinkt het bij de Pro League.

De uitslag na het laatste fluitsignaal is voortaan dan ook de definitieve uitslag. Ook bij een duidelijke fout van de scheidsrechter kan daar geen verandering in komen. Het herspelen van een wedstrijd na een scheidsrechterlijke dwaling, hoe groot of klein ook, is ook niet meer mogelijk na deze verandering.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.