De gouden generatie en de Rode Duivels: “Als iets zeldzaam is ... "

De gouden generatie en de Rode Duivels: “Durf en vertrouwen in jonge spelers”

4 juli om 10:59

De Rode Duivels verlaten Duitsland en het EK met een teleurstellend gevoel. Dat er kwaliteit is, dat is duidelijk. Toch, lijkt het erop dat we de afgelopen jaren een klein beetje moesten inboeten op die kwaliteit. Volgens Alex Teklak mag de gouden generatie niet als de norm worden beschouwd. 

Teklak benadrukt dat deze generatie uitzonderlijk en zeldzaam is, met als hoogtepunt de derde plaats op het WK in 2018. "Als iets zeldzaam is, moet je accepteren dat je daarna eindigt met meer normale, traditionele spelers," legt hij uit aan RTBF. Het belangrijkste is volgens hem dat er geen enorme generatiekloof ontstaat waardoor België zich niet meer regelmatig kan kwalificeren voor grote toernooien. 

Hij gelooft dat de talentenpool onder de hoede van coach Domenico Tedesco veel potentieel biedt, maar dat vernieuwing en durf essentieel zijn. "Er is een interessante talentenpool, maar je moet jezelf kunnen vernieuwen en jongeren durven lanceren," stelt Teklak. Hij wijst op Italië als voorbeeld van een natie die talent heeft, maar te voorzichtig is in het lanceren van jonge spelers.

Voor België ziet Teklak een vergelijkbare uitdaging en benadrukt het belang van vertrouwen op jonge spelers. "Wat België betreft, zou ik zeggen dat we in een situatie zitten waarin we het moeten durven en moeten vertrouwen op onze jonge spelers," aldus Teklak. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.