Een overgang bij de Rode Duivels? “Verantwoordelijkheid van coach”

Spelers zoals De Bruyne, Lukaku en Vertonghen bij Rode Duivels: “Vroeg of laat … “

4 juli om 11:44
Laatste update: 4 juli om 11:44

Na de uitschakeling door Frankrijk in de laatste 16 van het EK, staan de Rode Duivels voor een onzekere toekomst met betrekking tot hun gouden generatie. Dat schrijft RTBF. Analist, Alex Teklak, gaf zijn analyse over de mogelijke toekomst een aantal spelers.

De analist buigt zich over de situatie van spelers zoals Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, en Yannick Carrasco. Teklak benadrukte dat de nationale ploeg al een tijdje een verjongingsproces doormaakt, maar dat deze ‘iconische’ spelers nog steeds een cruciale rol spelen in het team.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

"Het einde nadert langzaam," verklaarde Teklak. Hij benadrukte dat het belangrijk is om het stokje op een soort harmonieuze manier door te geven. Volgens hem ligt deze verantwoordelijkheid bij de coach, Domenico Tedesco. "Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het stokje wordt doorgegeven en dat is de verantwoordelijkheid van de coach. Vroeg of laat krijgen we ermee te maken," zei Teklak. 

Met een aantal spelers die mogelijk hun internationale carrière beëindigen, wordt het cruciaal voor Tedesco om een evenwicht te vinden tussen ervaring en jeugd. "Het moet in een bepaalde harmonie gebeuren, zo soepel mogelijk," voegde hij toe.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.