Grote manco bij Rode Duivels op EK? “Iemand als Nico Williams ... "

Grote manco bij Rode Duivels op EK? “Iemand als Nico Williams krijgt bal daar”

4 juli om 10:42

In een recente aflevering van Complètement Foot bespraken David Houdret, Clément Tainmont en Guillaume Gautier de oorzaken van het teleurstellende optreden van de Rode Duivels op het EK in Duitsland. 

Volgens Gautier, journalist bij Le Vif, ligt een groot deel van de schuld bij de defensieve organisatie van het team. "Onze verdediging is een grote offensieve handicap," verklaarde hij. Gautier benadrukte dat hoewel België slechts twee tegendoelpunten in vier wedstrijden kreeg, de aanvallende bijdrage van de verdedigers ook vrijwel onbestaande was. 

Gautier merkte op dat de beperkingen van de verdedigers het spel van België negatief beïnvloedden. "Onze verdedigers hebben zichzelf in een zeer comfortabele positie gebracht," stelde hij. De eisen aan de verdedigers in balbezit waren te beperkend, wat de opbouw van aanvallen bemoeilijkte. Hij gaf voorbeelden van spelers zoals Arthur Theate en Timothy Castagne, die slechts enkele voorzetten probeerden gedurende het toernooi. "Zelfs in de opbouw was Jan Vertonghen teleurstellend in vergelijking met wat hij kan," voegde Gautier toe.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Deze defensieve tekortkomingen dwongen volgens het panel de belangrijkste spelers van België om te laag op het veld te spelen. Gautier vergeleek de situatie van Jérémy Doku en Kevin De Bruyne met hun tegenhangers bij andere teams. "Doku moet al een wonder verrichten om de middenlijn te passeren, terwijl iemand als Nico Williams de bal op de rand van het strafschopgebied ontvangt," legde hij uit. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.