Ashworth nieuwe technisch directeur United

Man United bereikt akkoord en presenteert nieuwe sportief directeur

1 juli om 21:29

Dan Ashworth is de nieuwe sportief directeur van Manchester United. Newcastle United en Manchester United maken allebei melding van de transfer van de directeur.

Ashworth stond officieel nog tot 2026 onder contract bij Newcastle, maar met onmiddellijke ingang kan hij nu aan de slag bij United. In een statement van zijn nieuwe club wordt bekend gemaakt dat de contractduur, transfersom en zijn salaris geheim worden gehouden. Ashworth zal veel met manager Erik Ten Hag gaan samenwerken om de selectie voor het nieuwe seizoen samen te stellen. De Nederlandse coach bevestigde zelf al dat zijn contract spoedig wordt verlengd. 

In het verleden was Ashworth al bij verschillende clubs actief als beleidsbepaler. Zo was hij technisch directeur bij Brighton and Hove Albion, directeur voetbalontwikkeling bij de Engelse bond en was hij sportief directeur bij West Bromwich Albion. Meest recentelijk was hij dus sportief directeur bij Newcastle United. De 53-jarige Ashworth heeft ook twee zoons die bij Blackpool en in de jeugd van Wolverhampton Wanderers spelen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.