Rode Duivel Orel Mangala tijdens persconferentie:

Rode Duivel Mangala tijdens persconferentie: "Niet op penalty's getraind"

30 juni om 20:15

Domenico Tedesco stond zondagvanavond samen met Orel Mangala de pers te woord. Het opvallendst wat uit de mond van de Nottingham Forest-middenvelder viel op te tekenen? De Rode Duivels trainen niet op strafschoppen.

Zoals gebruikelijk staat de bondscoach samen met een van de spelers de dag voor de wedstrijd de pers te woord. Zondagavond was het de beurt aan Orel Mangala. De middenvelder van België had nog geen idee of hij zal spelen op maandag.
 
"Of ik ga starten omdat ik op de persconferentie zit? Ik heb geen idee. Ik hoop het, maar ik heb niet meer informatie dan jullie", liet Mangala aan de toegestroomde journalisten weten. Alleen in de openingsmatch tegen Slowakije kwam de middenvelder aan de aftrap. Tegen Roemenië en Oekraïne was Mangala invaller.
 
Opvallend was nog dat Mangala zich liet ontfutselen dat de Rode Duivels niet trainen op een belangrijk onderdeel van de knock-outfase: "We hebben niet op strafschoppen getraind", vertelde bij, om gelijk toe te voegen: "Maar we hebben veel goeie trappers."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.