Spalletti blijft bondscoach van Italië

Ondanks EK-uitschakeling blijft Spalletti aan boord bij Italië

30 juni om 14:45

Luciano Spalletti blijft aan als bondscoach van Italië. De keuzeheer hoeft het debacle op het EK niet te bekopen met een ontslag, zo brengt de voetbalbond zondag naar buiten.

Italië kende een stroeve groepsfase, waarin nipt werd gewonnen van Albanië (2-1) en werd verloren van Spanje (1-0). La Squadra Azzurra stelde een plek in de knock-outfase met een goal in de achtste minuut van de blessuretijd tegen Kroatië (1-1) veilig. Daarin werd zaterdag kansloos verloren van Zwitserland. Toch behoudt Spalletti het vertrouwen.

"We hebben gisteren (zaterdag, red.) lang met de bondscoach gesproken. Het is ondenkbaar om onze problemen op te lossen door al na acht of negen maanden een einde te maken aan wat een operatie van meerdere jaren is", zegt Gabriele Gravina, president van de Italiaanse voetbalbond, op een persconferentie. "Centraal in dit project staat een coach die hier nog niet zo lang is en die niet altijd al zijn spelers tot zijn beschikking had."

De 65-jarige Spalletti staat sinds september 2023 voor de groep bij Italië. Zijn contract loopt tot en met het WK 2026.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.