Albert over EK Rode Duivels en haar fans

Albert over EK Rode Duivels en haar fans: ‘Ze begrijpen het gewoon niet’

29 juni om 15:42
Laatste update: 29 juni om 15:42

De Rode Duivels nemen het maandag op tegen een van de topfavorieten, Frankrijk. Philippe Albert kijkt uit naar de partij, maar blikte toch nog even terug naar de wedstrijd op het EK tegen Oekraïne. 

Albert was scherp in zijn analyse op RTBF en vond dat het team vanaf het begin van het toernooi veel tekortkwam. "Het ontbrak België aan veel dingen. Niet alleen vandaag, maar sinds het begin van het toernooi," zei hij. Hij benadrukte dat België in de makkelijkste groep zat en slechts vier punten behaalde, met één overwinning en twee gescoorde doelpunten. "We kunnen niet veel positiefs meenemen uit deze start van het EK."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Albert wees ook op de problemen met de fans, die aan het einde van de wedstrijd hun ongenoegen lieten blijken door te fluiten. Hij benadrukte het belang van respect voor de supporters, die hun vrije dagen opofferden en 's nachts reisden om het team te steunen. "De Duivels lijken niet te begrijpen hoe ontevreden hun fans zijn," zei Albert. "Misschien moeten ze realiseren dat wat ze nu al een paar weken, zo niet maanden, bieden niet goed genoeg is."

Tot slot sprak Albert over de reactie van Kevin De Bruyne, die de hele ploeg terug naar de kleedkamer stuurde zonder de supporters te bedanken. "Het was onwerkelijk. Een aanvoerder is de leider van het team. Op zo'n moment moet hij optreden als een bindmiddel. En zelfs onder het gefluit van onze fans moet hij naar de 10-12.000 supporters toe gaan," aldus Albert. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.