Probleem voor België-Israël: “Ook Antwerpen, Brugge en Genk haken af'

Probleem voor België-Israël: “Ook Antwerpen, Brugge en Genk haken af'

28 juni om 21:24

In de Nations League is België aan Israël gekoppeld. Waar de Rode Duivels hun thuismatch tegen Israël gaan spelen, is nog niet duidelijk. Al heel wat Belgische steden zien de match op hun bodem niet zitten. Volgens De Standaard bestaat de kans daarom dan de Belgen hun 'thuismatch' in het buitenland gaan afwerken.

Israël voert momenteel een strijd in Gaza. Toch zou het land op 6 september zijn voetballers naar ons land afvaardigen om te spelen tegen de Rode Duivels. Om veiligheidsredenen zien Belgische steden het niet zitten om de match te organiseren. De burgemeesters van Brussel, Gent, Leuven en Luik stuurden de Belgische voetbalbond eerder al wandelen. Nu weet de krant dat ook Antwerpen, Brugge en Genk geen zin hebben om België – Israël te organiseren.

De kans dat er nog een stadion gevonden wordt in België, lijkt almaar kleiner te worden. “We doen er alles aan opdat de wedstrijd in België kan doorgaan, maar als we niemand vinden, zal het in het buitenland zijn”, stelt bonds-ceo Piet Vandendriessche in De Standaard.

Spelen in Hongarije?
Een optie in het buitenland lijkt de Pancho Arena in Hongarije te zijn. Daar speelt Israël immers zijn thuiswedstrijden sinds de start van de oorlog. Ook KAA Gent mocht vorig seizoen niet in Israël spelen in de Conference League. De KBVB baalt als de match in het buitenland zou doorgaan. Het heeft dan minder inkomsten en meer uitgaven wegens extra reiskosten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.