"Als we deze Belgen niet kunnen verslaan, hebben we geen plaats op dit EK"

28 juni om 19:04

Onze Rode Duivels staan maandag tegenover Frankrijk in de achtste finales van het EK. Frankrijk is de grote favoriet om door te stoten naar de volgende ronde en ook in Frankrijk zelf lijkt me niet echt bang te zijn voor een uitschakeling.

Eerder liet de Franse analist Eric Blanc zich al lacherig uit over de Rode Duivels. Ook voormalig Frans international Christophe Dugarry gelooft niet dat Frankrijk moet vrezen voor ons land. "Ze hebben natuurlijk individuele kwaliteiten, maar ik zie niet waarom we bang zouden moeten zijn voor België. Als we deze Belgen niet kunnen verslaan, hebben we geen plaats op dit EK", klinkt het bij RMC Sport.

Dat de Rode Duivels werden uitgefloten door de eigen achterban, was ook in Frankrijk groot nieuws. "Ik begrijp dat de fans teleurgesteld zijn", gaat hij verder. "Maar de gouden generatie is lang niet goud meer. Ik vond ze zo triestig om te zien", klinkt het nog.

Voor de ex-wereldkampioen bestaat er weinig twijfel over dat Frankrijk zal winnen. "We zijn beter dan de Belgen in staat om een goede wedstrijd te spelen en ons te herstellen. Deze Belgen zijn zelfs met hun rug tegen de muur niet in staat om voor intensief voetbal te zorgen", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.