Bestemming Berlijn heeft begrip voor fluitende fans, maar: "Moeten de knop omdraaien"

28 juni om 14:35
Laatste update: 28 juni om 14:35

Wel achtste finales op het EK voor onze Rode Duivels, maar uitkijken naar die wedstrijd is toch met een minder gevoel. Na het gelijkspel tegen Oekraïne kwam er een gigantisch fluitconcert voor de Rode Duivels van de eigen achterban, waar men bij Bestemming Berlijn wel begrip voor heeft.

Het was toch een opvallend beeld na de wedstrijd, toen Kevin De Bruyne de Duivelse supporters ging groeten maar hevig werd uitgefloten door de eigen fans. Daarop trok hij samen met de spelers ook meteen richting de kleedkamers.

"Ik heb wel begrip voor de supporters, en dan zeker in 'the heat of the moment'", begint redacteur Michiel Vercauteren in de VP-podcast. Dat vindt ook redacteur Vincent Haegeman. "Ik was er zelfs blij om", gaat hij verder. "Ze fluiten ook niet omwille van de slechte wedstrijd, maar omdat de Rode Duivels niet wilden winnen. Ze hebben geen durf getoond", klinkt het.

Hoge verwachtingen
Adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader vraagt zich echter af of de fans van de Rode Duivels misschien niet te veel verwachten van de nationale ploeg. "Oekraïne moeten we niet te hoog inschatten", aldus Vercauteren. "Ik snap niet dat we zo verdedigend aan de partij begonnen. Tegen Roemenië werd er dan voor aanvallend voetbal gekozen, terwijl het tegen Oekraïne volledig anders was. En dat ligt niet aan de kwaliteit van onze spelersgroep, dat zijn geen 'sukkelaars' natuurlijk", lacht hij.

En ook voor Vincent Haegeman was de verdedigende aanpak tegen Oekraïne onbegrijpelijk. "Als ik kijk naar topsport, wil ik spelers zien die willen winnen. Dat heb ik niet gezien en daar mag je wel ontgoocheld om zijn", neemt hij het op voor de fluitende supporters.

Ogen gericht op Frankrijk
Echt ideaal waren de laatste momenten na Oekraïne niet met het oog op de partij tegen Frankrijk. "Het is duidelijk dat op deze situatie op geen enkele manier gunstig is voor de nationale ploeg", pikt Vercauteren daarop in. "We zitten met fluitende fans en een misnoegde spelersgroep en coach omwille van dat gefluit. Nu zitten we met een wij-zij verhaal, maar daar is helemaal niemand iets mee", merkt hij op.

Voor Haegeman is het dan ook duidelijk wat er moet gebeuren. "De volgende 24 of 48 uur moet heel het huishouden nu op orde raken", klinkt het. "Iedereen moet opnieuw een positief gevoel krijgen en we moeten de knop omdraaien", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.