De Belgen Faes, Onana en Castagne snelste Rode Ruivels in groepsfase EK

Opvallend: Faes, Onana en Castagne rapste Rode Ruivels

28 juni om 12:40

Amadou Onana, Wout Faes en Timothy Castagne werden vrijdagochtend in het zonnetje gezet op de social media-kanalen van de Rode Duivels. De middenvelder en de twee verdedigers liepen tijdens de groepswedstrijden van de Belgen de snelste sprints.

Tegen Slowakije was Castagne de rapste Rode Duivel, bij de verdediger van Fulham werd een topsnelheid gemeten van 33,3 km/u. Leicester City-verdediger Faes kwam in de laatste groepsmatch tegen Oekraïne tot een een snelheid van 32,8 km/u.
 
De allersnelste Rode Duivel was echter in de gewonnen match tegen Roemenië: Amadou Onana haalde volgens de officiële de hoogtste topsnelheid tot nu toe voor een Belg. De middenvelder van Everton sprintte met een snelheid van liefst 34,4 km/u.


De allersnelste speler dit EK liep evenwel nog behoorlijk rapper. De Sloveen Benjamin Šeško zou met 35.9 km/u tot nu de allersnelste speler van dit EK zijn. Op de voet gevolgd door de Roemeen Valentin Mihăilă (35,9 km/u) en de Zwitser Dan Ndoye (35,6 km/u.
 
Ter vergelijking: de gewezen snelste man op aarde, Usain Bolt, bereikte tijdens het wereldrecord op de 100 meter sprint een topsnelheid van 44.72km/u.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.