Franse analist vreest Rode Duivels helemaal niet: "Wordt gewoon 5-0"

27 juni om 21:00
Laatste update: 27 juni om 21:11

De Rode Duivels hebben zich kunnen verzekeren van de achtste finales van het EK, waarin Frankrijk de tegenstander is. Pittig voor onze Rode Duivels en in Frankrijk is men al helemaal niet bang voor de uitschakeling.

Bij L'Equipe is men bijzonder streng voor de Rode Duivels en vreest men dan ook niet voor onze nationale ploeg. "De Rode Duivels lijken op dit moment wel een tweedehandswagen, met De Bruyne als chauffeur", geeft Eric Blanc aan, een voormalig Rugby-speler en frequente gast bij het Franse medium. "Zet één mannetje op De Bruyne en je hebt daar niets meer. Een woestijn", klinkt het.

Ook Frankrijk kon op dit EK nog niet overtuigen, maar voor een uitschakeling tegen de Rode Duivels moet men volgens de analist, met enkel een verleden in het rugby, lang niet vrezen. "Het verschil tussen de Franse nationale ploeg en de Belgische nationale ploeg is dag en nacht", gaat hij nog stevig verder.

De volledige ploeg leek hij niet te kennen, maar dat weerhield hem er niet van om toch te lachen met de Rode Duivels. "In die verdediging hebben ze echt niets. Ze hebben Castagne, Verbroecken of Vertonghen, ik weet het zelf niet. Dat wordt gewoon 5-0", besluit hij nog.