Rene Vandereycken over Romelu Lukaku en Loïs Openda

'Lukaku heeft de explosiviteit niet op dit moment, Openda heeft die wel'

28 juni om 10:12

De Rode Duivels nemen het maandag op tegen Frankrijk in de achtste finales van het EK. Opnieuw rekent de natie op de flitsen van Doku, de splijtende passes van De Bruyne en het goalinstinct van Romelu Lukaku. Volgens analist René Vandereycken is die echter niet in topvorm.

Het zit Lukaku niet mee dit EK. Toch kon hij op twee goede prestaties terugblikken tegen Roemenië en Slowakije. Tegen Oekraïne gaf Lukaku een mindere indruk, al speelde het tactische plan om zes spelers laag op het veld te houden niet in zijn voordeel.

Toch ziet Vandereycken dat Lukaku beter kan en had moeten doen op de vroege kans tegen Oekraïne die hij kreeg. "Dat was geen pech maar slecht gedaan. Ik weet niet of het een gebrek aan scherpte was want hij scoorde tegen Slovakije en Roemenië wel mooie goals maar ze werden afgekeurd", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Volgens de analist zijn de looplijnen van Lukaku nog niet honder procent. "Hij is sterk en snel genoeg in spurten over 30 meter maar de explosiviteit heeft hij op dit moment niet", zegt Vandereycken. "Openda heeft die wel", merkt hij op. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.