Veerman en Schouten van PSV op lijstje bij Dortmund

'Borussia Dortmund wil versterking middenveld en zet PSV-duo op verlanglijstje'

25 juni om 22:28
Laatste update: 25 juni om 22:53

Joey Veerman en Jerdy Schouten staan allebei op een schaduwlijst van Borussia Dortmund. Volgens Sky Sport heeft een andere middenvelder prioriteit bij de Champions League-finalist, maar de twee PSV’ers zijn hoog aangeschreven alternatieven. De middenvelders van het Nederlands elftal gingen dinsdagavond met 2-3 onderuit tegen Oostenrijk op het EK 2024 in Duitsland. 

In eerste instantie mikt Borussia Dortmund op de komst van Pascal Groß van Brighton and Hove Albion. De 33-jarige multifunctionele middenvelder staat al even in de belangstelling van Dortmund. Zijn contract loopt tot de zomer van 2025. Brighton wil voor de diensten van Groß een bedrag van tussen de zeven en tien miljoen euro. Het is onbekend of Dortmund aan die prijs wil voldoen.

Mocht een deal met Groß uiteindelijk klappen, dan komen Schouten en Veerman in beeld. Dortmund kent het tweetal goed van de wedstrijden die de club in de Champions League tegen PSV speelde. Volgens Sky Sport zijn Schouten en Veerman allebei belangrijke alternatieven voor de komst van Groß. Het is niet bekend of één van de twee er beter opstaat bij de clubleiding.

Veerman zit al wel langer bij PSV dan Schouten, maar allebei de spelers maakten al duidelijk dat een overstap naar het buitenland tot de mogelijkheden behoort. Schouten ligt nog tot medio 2028 vast in Eindhoven, Veerman nog tot de zomer van 2026. PSV zal dus voor beide spelers de hoofdprijs gaan vragen, mits Dortmund zich meldt in Eindhoven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.