UPDATE: 'Union vangt tot één miljoen euro voor Blessin'

UPDATE: 'Union vangt tot (bijna) één miljoen euro voor vertrekkende Blessin'

23 juni om 22:02
Laatste update: 23 juni om 22:02

Alexander Blessin, de hoofdtrainer van Union SG, heeft al gesprekken gevoerd met Sankt Pauli. De ploeg is gepromoveerd naar de Bundesliga en heeft verregaande interesse in de oefenmeester van Union, meldt Het Nieuwsblad.

Sankt Pauli zag hoofdtrainer Fabian Hürzeler naar Brighton & Hove Albion in de Premier League vertrekken. In de zoektocht naar een nieuwe trainer toont Sankt Pauli verregaande interesse in Blessin.

Blessin ligt nog één seizoen vast bij Union. Sankt Pauli ontving ruim zes miljoen euro voor het vertrek van Hürzeler naar Brighton. Hierdoor beschikt de club over budget om Blessin eventueel over te nemen van Union.

Blessin heeft intussen al meerdere gesprekken gevoerd met Sankt Pauli. Het lijkt erop dat Blessin openstaat voor een transfer. Het is geen geheim dat het een droom van Blessin is om in de Bundesliga aan de slag te gaan.

Union gaat aankomende maandag aan de slag ter voorbereiding voor het aankomende seizoen. Het is nog maar de vraag of Blessin ook aankomend seizoen aan het roer staat. Als Blessin vertrekt, dan verliest Union voor het derde seizoen op rij zijn trainer. Eerder namen Felice Mazzu en Karel Geraerts afscheid bij Union.

UpdateHet Nieuwsblad weet nu ook aan welk bedrag Union zich mag verwachten bij het nakende vertrek van Blessin. In totaal zou zijn afkoopsom tussen 700.000 en één miljoen euro liggen. Dat is dus een fractie van de som die Sankt Pauli verkrijgt voor Hürzeler. Men verwacht dat de overeenkomst snel afgerond zal worden.