Rode Duivel Arthur Theate met rechtzetting tegenover Domenico Tedesco

Theate wil iets rechtzetten: "Hou er niet van als mijn woorden worden verdraaid"

23 juni om 15:15

Daags na de overwinning tegen Roemenië stond linksachter Arthur Theate de pers te woord tijdens de persconferentie. Helemaal aan het begin was de verdediger van Stade Rennes toch een beetje gefrustreerd. Reden daarvoor was een artikel in Le Soir, waarin de woorden van Theate zouden verdraaid zijn.

Theate kwam meteen rustig, maar scherp uit de hoek. "Ik wil meteen iets rechtzetten", klonkt het. "In Le Soir stond gisteren een artikel waarin ik zogezegd kritiek had op de coach, dat hij sneller moest wisselen."

De verdediger wats het daar echter niet mee eens. "Ik heb gewoon gezegd dat wanneer we wel sneller zouden gescoord hebben, we die wissels sneller hadden kunnen doen, om de frisheid wat te bewaren bij iedereen", voegde Theate toe. "Maar ik heb nooit gezegd dat de coach sneller moest wisselen."

Theate gaf zo beleefd mee om zijn woorden niet te verdraaien. "Ik snap dat jullie dingen moeten schrijven, maar ik hou er niet van wanneer de woorden van de spelers worden verdraaid", klonk het. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.