Kapper van Rode Duivels trekt naar Keulen voor EK

Kapper van Rode Duivels trekt naar Keulen: “Zitten in grote zaal en ik knip haar"

21 juni om 13:58
Laatste update: 21 juni om 15:09

Geblondeerd, kort geschoren of net lang met een rekker en een dot? Voor elke wedstrijd van de Rode Duivels komt hij langs in het hotel: Mathieu Nayis. De kapper van de nationale ploeg gaat in gesprek met Het Nieuwsblad.

De Brusselaar verzorgt al jaren de kapsels van de Rode Duivels en heeft onder andere Charles De Ketelaere, Youri Tielemans, Arthur Theate en Timothy Castagne geknipt voor dit EK. Tijdens de voorbereidingen bezocht hij het team in Tubize, en op de wedstrijddag tegen Slowakije kwam hij langs in het hotel van de Duivels. 

Vrijdagavond trekt de kapper naar Keulen om de jongens te knippen voor de wedstrijd tegen Roemenië. “Omdat het mijn vrienden zijn”, zegt hij. “Ik ga dus ook om hen nog eens te zien en een goeie babbel te hebben.”

Erg lang duurt dat niet. In een vijftiental minuutjes is de klus geklaard en zijn de spelers klaar om te scoren. “We zitten in een grote zaal. Zij biljarten of spelen op de PlayStation en ondertussen knip ik één voor één hun haar”, aldus Nayis. “Zij amuseren zich, ik werk.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.