“Kan De Cuyper zetten in plaats van Vertonghen bij Rode Duivels”

Rode Duivels: “Voor de hand liggende keuze is Castagne, Faes, Vertonghen en Theate”

21 juni om 13:15
Laatste update: 21 juni om 15:07

In de aanloop naar de beslissende wedstrijd tussen België en Roemenië bespraken David Houdret en zijn team bij Complètement Foot over de defensie van de Rode Duivels. Wie speelt en wie start op de bank? 

Er werd al veel gespeculeerd over wie zaterdag in de verdediging zal starten. Bij Complètement Foot lijdt dit weinig twijfel. Manu Jous en Eby Brouzakis waren het erover eens dat Arthur Theate in het centrum van de verdediging zou moeten staan. 

"Ik denk dat Arthur Theate zaterdag zeker zal starten, en ik denk dat Jan Vertonghen ook zal spelen”, aldus Jous. “Ze hebben allebei gezegd dat ze tegen Slowakije hadden kunnen starten, maar uit voorzichtigheid deden ze dat niet. Gezien de omstandigheden zie ik geen reden waarom Tedesco ze niet in de basis zou zetten." 

Brouzakis voegde hieraan toe dat Tedesco zelf de reden is om hen niet op te stellen. “De meest voor de hand liggende keuze voor deze verdediging zou Castagne, Faes, Vertonghen en Theate zijn. Misschien kan hij ook nog De Cuyper zetten in plaats van Vertonghen, we zullen zien," zei Brouzakis. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.