Tielemans over sfeer bij Rode Duivels op EK in Duitsland

Tielemans over sfeer bij Rode Duivels: “We hebben geprobeerd om samen te zijn”

21 juni om 12:59
Laatste update: 21 juni om 15:06

Youri Tielemans reflecteerde eerder deze week over de start van het toernooi voor de Rode Duivels. Na de nederlaag keerden de Duivels snel terug naar het trainingsveld. Woensdag kreeg de nationale ploeg een rustdag. Tielemans getuigt.

"We hebben woensdag uitgerust, we hebben geprobeerd de tijd te nemen om samen te zijn: speelzaal, zwembad en sauna. Het was verfrissend”, klonk het bij de middenvelder, geciteerd door RTBF. Volgens Tielemans zijn dit soort momenten cruciaal. Je hebt ze volgens hem nodig om je hoofd leeg te maken na een nederlaag. 

“Je moet proberen je batterijen op te laden en het positieve weer op gang te houden. We blijven dan ook positief”, bevestigt Tielemans die overigens vijftien minuten speeltijd kreeg in de openingswedstrijd tegen Slowakije.

Ondertussen blikt Tielemans al volop vooruit. “We moeten ons voorbereiden op een wedstrijd en die winnen”, legt Tielemans het simpel uit. “We hebben tactisch getraind en we weten wat we moeten doen. We moeten karakter tonen. Het is geen ramp om te verliezen, maar nu moeten we reageren."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.