Rode Duivels krijgen Poolse topref waarmee het al vier keer op rij niet meer verloor

21 juni om 11:32
Laatste update: 21 juni om 11:38

De Rode Duivels kennen hun scheidsrechter voor de partij van komende zaterdag tegen Roemenië. Voor die wedstrijd werd uiteindelijk Szymon Marciniak aangesteld.

De intussen 43-jarige Poolse scheidsrechter mag gezien worden als één van de absolute toprefs in het huidige voetballandschap en was vorig jaar nog de scheidsrechter in de Champions League-finale tussen Inter en Manchester City.

Marciniak floot in 2022 ook de finale van het WK in Qatar tussen Argentinië en Frankrijk, het tweede WK voor de Poolse ref nadat hij er eerder al bij was in Rusland in 2018. Voor de Pool is het tevens ook zijn tweede EK.

De Rode Duivels krijgen Marciniak nu als vijfde keer voorgeschoteld, al dateert de laatste keer inmiddels al van 2017. Hij was toen de scheidsrechter in de 1-2 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Daarvoor floot hij ook al Rusland (3-3), Nederland (1-1) en de gewonnen oefenwedstrijd tegen Italië (3-1).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.