Rode Duivels kunnen massal op steun rekenen van fans voor EK

Rode Duivels kunnen op steun rekenen van fans: ‘Belgische vak helemaal uitverkocht’

21 juni om 14:45
Laatste update: 21 juni om 14:45

De Rode Duivels startten hun EK in Duitsland met een valse noot. Zaterdag hebben de mannen van Domenico Tedesco de kans om het tij te keren met een overwinning tegen Roemenië. De nationale ploeg kan alvast rekenen op veel steun van de fans.

Het RheinEnergieStadion in Keulen zal zaterdag rood kleuren, want ongeveer 14.000 Belgische fans zullen aanwezig zijn om de Rode Duivels aan te moedigen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op vrijdag.

De speciaal gereserveerde vakken voor de Belgische supporters zijn volledig uitverkocht, met ongeveer 11.000 zitplaatsen bezet door enthousiaste fans. Naast de vakken die specifiek voor de Belgische fans zijn gereserveerd, zullen er ook veel Belgen verspreid zitten over de neutralere zones van het stadion. 

De supporters hebben alvast hun weg naar Keulen gevonden. Het RheinEnergieStadion is de thuisbasis van FC Köln. Het stadion heeft een capaciteit van in totaal 50.000 plaatsen. Morgen zullen er minder plaatsen verkocht zijn. Voor internationale wedstrijden mogen er namelijk maar 46.134 fans naar binnen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.