Tweede uitgaande transfer voor Standard

Tweede uitgaande transfer voor Standard: 'Middenvelder trekt naar Trabzon'

21 juni om 13:14
Laatste update: 21 juni om 15:07

Standard heeft afscheid genomen van de 19-jarige middenvelder Cihan Canak, die zijn geliefde club verruilt voor het Turkse Trabzonspor. Dat schrijft Sudinfo op vrijdagochtend. Volgens de krant is het een resultaat van het transferverbod. 

‘Deze transfer komt na het opheffen van het transferverbod door de licentiecommissie, wat direct voor beweging in de spelerskern heeft gezorgd’, schrijft de krant. Volgens de details van de overeenkomst betaalt Trabzonspor een bedrag van €2 miljoen voor Canak, gespreid over drie termijnen. 

De deal bevat ook een gegarandeerde bonus van €750.000 en een clausule die Standard 20% van de toekomstige verkoop van de speler toekent. ‘Dit genereert in totaal een potentiële inkomstenbron van €3,7 miljoen voor Standard, wat een belangrijke financiële injectie betekent voor de club’, lezen we. 

Loïc Woos, journalist bij L'Avenir schrijft dat ook Sint Truiden interesse had. 'STVV was zeer geïnteresseerd in Cihan Canak, maar het bod werd nooit geaccepteerd door Standard', lezen we op X. Eerder had Trabzonspor ook al Denis Dragus van Standard overgenomen voor een bedrag van ongeveer €2 miljoen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.