Mazzu over Carrasco bij Rode Duivels op EK

Mazzu over Carrasco bij Rode Duivels: “Anders zouden we zeggen dat het geniaal was”

21 juni om 13:46
Laatste update: 21 juni om 15:08

Felice Mazzu sprak bij RTBF, waar hij Domenico Tedesco verdedigde na de nederlaag van de Rode Duivels tegen Slowakije. Tijdens het gesprek benadrukte hij zijn respect voor de vernieuwende aanpak van Tedesco. 

"Domenico Tedesco heeft ideeën. Hij is een coach die innoveert, die dingen uitprobeert. Hij houdt ervan om te verrassen," zei Mazzu. Hij wees op de beslissing om Yannick Carrasco aan de linkerkant van de verdediging te zetten. "Mochten de Rode Duivels gewonnen hadden, prezen we het als geniaal.”

Mazzu gaf aan dat de kritiek op Tedesco vooral voortkomt uit het feit dat België verloor. "Zoals de wedstrijd verliep, had het resultaat anders moeten zijn. Ik denk niet dat we zo kritisch zouden zijn geweest als de kansen waren verkeken", vervolgde hij. Mazzu benadrukte dat voetbal vaak wordt beoordeeld op basis van de eindscore, terwijl de strategie en uitvoering ook belangrijk zijn.

Ondanks de 0-1 nederlaag blijft Mazzu dan ook positief over de toekomst van de Rode Duivels. "De inhoud was goed zonder buitengewoon te zijn... maar het was genoeg om de wedstrijd te winnen," merkte hij op. “De sfeer in het team is erg positief. Ze hebben vertrouwen in de volgende wedstrijd," concludeerde hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.