Bestemming Berlijn  neemt het op voor Carrasco

Bestemming Berlijn neemt het op voor Carrasco: "Trossard speelde dramatisch"

19 juni om 18:06
Laatste update: 19 juni om 18:06

De Rode Duivels kenden een moeilijk begin van het EK en gingen meteen pijnlijk onderuit tegen Slowakije. Onder meer het experiment om Yannick Carrasco op links te zetten, werd bekritiseerd. Toch zalft men bij Bestemming Berlijn enigszins en kijkt men ook naar enkele andere problemen in de basiself.

Volgens huisanalist Andy was namelijk niet Carrasco de grootste schuldige voor zijn mindere partij. "België vond de ruimte tussen de linies niet. Iedereen kijkt naar Carrasco, maar persoonlijk vond ik dat Trossard de looplijnen van Carrasco te vaak afblokte", klinkt het. "Tactisch vond ik Trossard een enorm dramatische wedstrijd spelen", geeft onze huisanalist aan.

"Trossard vind ik gewoon niet in vorm", pikt Haegeman daarop in. "Die ene lob die hij probeert bij het slecht uitvoetballen van Dubravka was gewoon niet voldoende. Bij zijn eerste aanname sprong de bal twee meter van zijn voet. Als hij die bal gewoon kon stilleggen, was zijn lob misschien beter en viel die bal waarschijnlijk toch gewoon binnen", klinkt het.

Haegeman zag echter wel wat meer spelers door de man vallen bij de Rode Duivels. "Als ik op voorhand mijn basiself had gemaakt, met de blessures indachtig, had ik er drie anderen ingezet. En de drie spelers die ik niet gezet zou hebben, waren ook slecht. Dan heb ik het over Carrasco, Trossard en Mangala voor de verdediging", vertelt hij.

Het middenveld
Onder meer Mangala kon Haegeman niet bekoren. "Mangala was onzichtbaar en deed amper iets", gaat hij nog verder. "Hij heeft één of twee ballen gerecupereerd, maar draaide nooit helemaal door. Dan had ik in zijn plek ook op die positie kunnen spelen. We speelden eigenlijk met tien", klinkt het.

"Tegen zo'n team begrijp ik wel dat je voor twee '6'en' kiest, maar ik vond dat Tedesco wel te laat ingreep en tactische wissels doorvoerde", pikt VP-huisanalist Andy daarop in. "De ruimte lag op het middenveld bij De Bruyne. Je zag ook dat de twee middenvelders van Slowakije man op man gingen spelen op Onana en Mangala. De belangrijke ruimte op het middenveld werd niet benut, onder meer door Trossard die op de lijn bleef plakken. Hadden we die ruimte wel benut, konden de Rode Duivels gevaarlijker zijn. Nu maakten ze het Slowakije toch makkelijk", besluit hij.

Verder in Bestemming Berlijn spreekt men ook over de scheidsrechterlijke beslissingen, de prestatie van Romelu Lukaku en kijkt men ook al heel even naar toekomstig tegenstander Roemenië. Ook de vijf momenten van het toernooi krijgen nog enkele veranderingen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.