Sfeer nog steeds goed bij Rode Duivels op EK

De sfeer bij Rode Duivels na nederlaag op EK: “Alle 24 spelers waren aanwezig”

20 juni om 17:32

Arthur Theate sprak openhartig over de situatie van de Rode Duivels en de druk die ze ervaren na hun nederlaag tegen Slowakije. "We staan met onze rug tegen de muur," zei Theate. "We kunnen ons niet meer veroorloven om te verliezen." Ondanks de tegenslag bleef hij optimistisch. "De spelers weten hoe ze terug moeten reageren."

Hij beschreef hoe de spelers hun tijd doorbrengen tijdens het toernooi. "Het is niet altijd makkelijk om 24 uur per dag samen te zijn," gaf hij toe, geciteerd door RTBF. Op een vrije dag koos Theate ervoor om op zijn kamer te rusten en zijn familie te bellen, terwijl anderen gingen golfen. 

Hij benadrukte het belang van zulke momenten voor de teamgeest. "We brachten de avond samen door. Alle 24 spelers waren er”, getuigt Theate. De verdediger vertelt dat de hele ploeg samen het diner in de avond georganiseerd hadden. “Ik zag die avond alleen maar positieve signalen. De huidige gemoedstoestand is goed," vertelde hij.

De mood is volgens de verdediger nog steeds optimaal en dat is volgens hem dan ook cruciaal voor een toernooi als het EK. Hij erkende de druk die komt kijken bij een groot toernooi. "De druk is er, maar die is er altijd vanaf de eerste wedstrijd in een Euro”, besluit de verdediger. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.