Speelt Theate tegen Roemenië met Rode Duivels op EK?

Speelt Theate tegen Roemenië met Rode Duivels op EK? “Met rug tegen de muur”

20 juni om 16:32

Of Arthur Theate de tweede wedstrijd van het EK van de Rode Duivels wel zal spelen, zullen we zaterdag pas weten. De verdediger heeft in aanloop naar het duel met Roemenië alvast zijn gedachten gedeeld in een interview. RTBF citeert. 

"We staan met onze rug tegen de muur," zei Theate. "We kunnen ons niet meer veroorloven om te verliezen." Hij benadrukte verder dat het team zich bewust is van de urgentie en de noodzaak om de komende wedstrijd te winnen. "De spelers weten hoe ze terug moeten stuiteren," voegde hij eraan toe.

Theate gaf verder aan dat hij bang was dat hij Euro 2024 zou missen. "Toen ik geblesseerd raakte, was ik bang dat ik de Euro 2024 zou missen. Het was een moeilijke tijd, want je weet nooit wat je hebt tot de eerste diagnose." Gelukkig is hij goed hersteld en voelt hij zich nu op honderd procent. Hij is naar eigen zeggen goed hersteld en voelt zich nu 100% klaar. 

Theate legde ook uit waarom hij de wedstrijd tegen Slowakije miste. "Misschien uit voorzorg. Het was mijn eerste blessure en ik weet niet hoe mijn lichaam zal reageren”, klinkt het bij Theate. Hij gaf later ook aan dat de samenwerking tussen de staf van Rennes en de Rode Duivels cruciaal was voor zijn herstel. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.