Raskin ziet Lukaku als de leider van de Rode Duivels

Raskin gelooft in Rode Duivels: “Lukaku is de echte leider van de nationale ploeg”

20 juni om 17:13

Nicolas Raskin sprak in een interview met Complètement Foot over zijn vertrouwen in de jongere generatie van de Rode Duivels en benadrukte de rol van ervaren spelers zoals Romelu Lukaku en Axel Witsel. De Belg mag er dan wel niet bij zijn, hij is hun grootste supporter. 

Raskin benadrukte vooral de belangrijke rol van Romelu Lukaku binnen het team. "Lukaku is, denk ik, de echte leider van het team”, klinkt het bij Raskin. Hij gelooft dan ook dat Lukaku, met zijn ervaring in grote wedstrijden en competities, cruciaal is voor het team.

De terugkeer van Axel Witsel beschouwde hij ook als een positieve ontwikkeling. "Dat  is ook goed voor het team, qua leiderschap en ervaring," voegde Raskin toe. Hij gelooft dat de mix van jonge talenten en ervaren spelers het team in staat stelt om sterk terug te komen na de nederlaag.

In zijn rol bij Glasgow Rangers heeft Raskin veel geleerd en hij ziet parallellen met de situatie bij de nationale ploeg. Hij benadrukte dat de jonge spelers goed voorbereid zijn door hun ervaringen op clubniveau en dat de aanwezigheid van sterke leiders binnen het team hen helpt om zich te ontwikkelen en te groeien.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.