Operationeel directeur Rode Duivels over sfeer op EK

Operationeel directeur Rode Duivels: “Ik hoor het verhaal van Argentinië erg graag

20 juni om 15:59

In een interview met Complètement Foot stelde Jelle Schelstraete, operationeel directeur van de Belgische voetbalbond, gerust dat de Rode Duivels nog vol goede moed zijn ondanks hun nederlaag in de eerste wedstrijd van het EK. 

"Ik loop met een glimlach rond”, aldus Schelstraete. “Iedereen heeft de eerste wedstrijd gezien, we hebben niet gewonnen en dat is jammer. Het spel was niet slecht, we creëerden kansen en we kwamen niet in de problemen," zei de operationeel directeur. 

Hij benadrukte dan ook dat er geen reden is voor twijfel of negatieve gedachten binnen het team. "De groep is bij elkaar gebleven en zal dat blijven doen”, gaat Schelstraete verder. “Ik heb geen verandering gezien in de sfeer binnen de kern," voegde hij toe. Ondanks de teleurstelling van het verliezen van de eerste wedstrijd, blijft volgens hem het doel heel duidelijk voor de Rode Duivels. 

"Het is niet leuk om de eerste wedstrijd te verliezen, want gezien het systeem kun je je praktisch kwalificeren als je die wedstrijd wint", aldus Schelstraete. Hij verwees naar het voorbeeld van Argentinië, dat zijn eerste wedstrijd in 2022 verloor en uiteindelijk het toernooi won. "Ik hoor dat verhaal graag, maar het is aan ons om te bewijzen wat we kunnen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.