Geen Rode Duivels tegen Israël in Brussel: ''Te veel agenten nodig''

Geen Rode Duivels tegen Israël in Brussel: ''Te veel agenten nodig''

19 juni om 20:25

De Rode Duivels spelen op 6 september tegen Israël in de UEFA Nations League, maar die match vindt niet zoals gebruikelijk plaats in het Koning Boudewijnstadion. Burgemeester Philippe Close legde uit waarom.

Close betreurt de beslissing. ''We hebben uitgebreid samengezeten met de politie om de omstandigheden in te schatten en jammer genoeg heb ik deze beslissing moeten nemen'', vertelde Close volgens Het Laatste Nieuws.

Het garanderen van veiligheid heeft prioriteit volgens Close. ''Het Koning Boudewijnstadion is dé thuishaven van de Rode Duivels, maar er zouden te veel agenten nodig zijn om een match tegen Israël in veilige omstandigheden te kunnen doorgaan. Het is mijn taak om de veiligheid in de verschillende Brusselse wijken te garanderen en dat zou onmogelijk zijn als die wedstrijd in Brussel zou worden gespeeld'', zei de burgemeester.

Bovenien staan er in Brussel al veel internationale evenementen op de agenda. ''Eerst en vooral zijn er dagelijks betogingen in Brussel, zeker niet alleen over de toestand in het Midden-Oosten. Daarnaast vindt er een Eurotop plaats én komt de Paus naar Brussel'', aldus Close.

Naast Israël zitten de Rode Duivels ook bij Frankrijk en Italië in Groep 2 van de UEFA Nations League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.