Ook Denemarken begon met domper, Delaney blijft positief

Ook Denemarken begon met domper, maar Delaney houdt moed: "Alles in eigen hand"

18 juni om 19:22

Net als de Rode Duivels openden ook de Denen hun Euro 2024 niet al te denderend. Tegen Slovenië kwamen ze nochtans op voorsprong dankzij een (emotioneel) doelpunt van Christian Eriksen, maar in de tweede helft moesten ze de 1-1 toestaan. Thomas Delaney predikt vooral rust.

De middenvelder van RSC Anderlecht viel in de tweede helft in, maar kon niet vermijden dat Denemarken punten liet liggen. Die kunnen erg kostbaar zijn, want met Engeland en Servië ogen de komende tegenstanders nog een stukje zwaarder. Met al zijn ervaring probeert Delaney de kalmte te bewaren, al mogen zijn ploegmaats en hijzelf zeker eens in de spiegel kijken. "We moeten kritisch zijn", reageert Delaney bij het Deense Bold

Delaney benadrukt dat ook de spelersgroep ontgoocheld was over het resultaat. Op een Europees Kampioenschap kan je echter niet verwachten dat alles zomaar van een leien dakje loopt, benadrukt hij. "Natuurlijk zijn er hobbels op de weg – dat moeten we eerlijk zeggen", klinkt het. Het heeft geen zin om de waarheid uit de weg te gaan en de prestatie tegen Slovenië op te hemelen. "Ik denk ook niet dat die indruk wordt gewekt, maar we moeten ook onthouden dat we het volledig in eigen hand hebben."

De Anderlecht-speler put hoop uit het recente verleden. "Ik zou zeggen dat we ervaring hebben met een goede eindronde die slechter is begonnen dan deze", doelt hij op Euro 2024. Daarin verloren Delaney en co zelfs hun eerste twee groepswedstrijden, tegen zowel Finland als ... de Rode Duivels. De uitschakeling loerde om de hoek, maar dankzij een zege tegen Rusland plaatste Denemarken zich nog voor de knock-out-fase. Uiteindelijk zou het zelfs doorstoten tot de halve finales. Een mooi voorbeeld voor de Rode Duivels.