'Plan-B van Kompany is Colwill'

Kompany houdt plan-B achter de hand voor Tah: 'Colwill maakte indruk op hem'

12 juni om 15:20
Laatste update: 12 juni om 15:46

Bayern München maakt nu al even flink jacht op Jonathan Tah. De Duitse EK-ganger is de gedroomde versterking voor de achterhoede, maar mocht de deal met Bayer Leverkusen niet rond geraken, houdt Vincent Kompany nog een alternatief achter de hand: Levi Colwill van Chelsea FC.

In de eerste plaats blijft Bayern inzetten op Tah. De Duitser wil zelf ook graag de overstap maken naar de Allianz Arena, maar tussen beide clubs is het water nog te diep. Volgens eerdere berichten zou Leverkusen 40 tot 45 miljoen euro verlangen, terwijl Bayern eerder aan de helft denkt. De scouting heeft nog andere ijzers in het vuur. De 21-jarige Colwill maakt ook kans op een transfer.

Gezien zijn parcours bij Burnley FC is het geen toeval dat Kompany voor versterkingen in de Premier League rondspeurt. De prestaties van Colwill zijn hem blijkbaar opgevallen. De linksvoetige centrale verdediger mocht in 2022-2023 bij Brighton & Hove Albion al op huurbasis minuten maken. Die ervaring heeft hem deugd gedaan, want deze jaargang startte hij twintig keer in de basis voor Chelsea, al gebeurde dat vooral voor Nieuwjaar, in de slechtere periode van The Blues. Hoe dan ook is Kompany naar verluidt erg gecharmeerd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.