UPDATE: 'Bayern en Kompany willen stuk van prijs voor Tah'

UPDATE: 'Leverkusen vraagt onrealistisch bedrag, Kompany gaat tot 25 miljoen'

11 juni om 22:42
Laatste update: 11 juni om 22:42

Vorig seizoen kroonde Jonathan Tah zich tot Duits landskampioen met Bayer Leverkusen. Nu lijkt de 28-jarige Duitse verdediger op weg naar Bayern München.

Vorig seizoen bleef Leverkusen ongeslagen in de Bundesliga. In 34 competitieduels slikte het slechts 24 doelpunten. Tah was een vaste waarde bij de kampioen. Hij speelde 31 duels en wist daarin ook 4 te scoren en was ook goed voor 1 assists.

Volgens Florian Plettenberg heeft Tah nu al een persoonlijk akkoord gevonden met de 28-jarige Tah. Tussen de clubs is er nog geen akkoord. Tah ligt bij Bayer Leverkusen nog onder contract tot medio 2025. Zijn marktwaarde wordt op 30 miljoen euro geschat.

Bayern München wil het afgelopen seizoen snel vergeten. Het stelde Vincent Kompany aan als nieuwe trainer. Naast Tah probeert de Duitse recordkampioen ook João Palhinha van Fulham te strikken.

Update 11/6: Bayern München en Tah vonden dus al een persoonlijk akkoord, maar met Leverkusen lopen de onderhandelingen stroever. Hoewel de international slechts één jaar meer op zijn contract heeft staan, vraagt de kampioen toch nog een hoofdprijs van 40 tot 45 miljoen euro. Dat is 'onrealistisch', beschrijft journalist Florian Plettenhardt. Volgens hem hoopt Bayern de deal voor 20 tot 25 miljoen over de streep te trekken. Vorige zomer stond er naar verluidt een afkoopclausule van achttien miljoen euro in zijn verbintenis. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.