Vincent Kompany wil Joe Gomes van Liverpool naar Bayern München halen

'Kompany wil Liverpool-verdediger naar München halen'

12 juni om 11:18

Naast de interesse in Bayer Leverkusen-verdediger Jonathan Tah, richt Vincent Kompany nu blijkbaar ook zijn pijlen op Joe Gomez. De 27-jarige verdediger is geen cruciale pion bij Liverpool FC, maar Bayern zou vooral gecharmeerd zijn door zijn polyvalentie. 

Volgens The Mirror ziet Kompany in Gomez de ideale versterking, die zowel centraal achterin als op de rechtsachter kan postvatten. De 27-jarige Gomez is niet altijd zeker van een basisplaats bij Liverpool FC, maar reist wel af met de Engelse selectie naar het EK in Duitsland. 

Gomez kwam het afgelopen seizoen in 32 competitiewedstrijden in actie bij Liverpool, waarin hij één assist kon afleveren. Hij ligt nog onder contract tot de zomer van 2027. Liverpool zal dus een gepaste transfersom willen vangen voor de Engelse international. 

Zijn marktwaarde bedraagt momenteel 28 miljoen euro, volgens Transfermarkt. Het is nog maar de vraag of een bedrag in die richting zal volstaan. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.