'Geen Antwerp, maar mogelijk Premier League voor Coulibaly'

Geen Antwerp, maar wel Premier League? 'Coulibaly wekt flinke interesse op'

12 juni om 14:56
Laatste update: 12 juni om 15:46

Het staat al even vast dat Soumaïla Coulibaly na één jaar al weer afscheid neemt van Royal Antwerp FC. De Franse verdediger werd gehuurd van Borussia Dortmund, maar is geen spek voor de (huidige) financiële bek van The Great Old. In de kapitaalkrachtige Premier League is dat zelden tot nooit een argument.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Coulibaly Engelse interesse heeft opgewekt. Crystal Palace zou namelijk een oogje hebben laten vallen op de mandekker, melden verschillende Britse bronnen. In het huurcontract met Antwerp had Dortmund een aankoopoptie van (minstens) zeven miljoen euro laten opnemen. Dat bedrag kan de landskampioen van 2023 niet ophoesten. Mogelijk maakt Crystal Palace wel kans. Overigens zou ook Tomas Araujo van SL Benfica op het lijstje staan.

Coulibaly heeft er een seizoen met twee gezichten op zitten bij Antwerp. Voor Nieuwjaar was de linkspoot het vaste maatje van Toby Alderweireld in de achterhoede. Hij maakte toen ook veel indruk. Halverwege hield een blessure hem even aan de kant, waarna Coulibaly bij zijn terugkeer niet meer in de basiself geraakte. Vooral de uitstekende prestaties van vervanger Zeno Van Den Bosch zorgden daarvoor. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.