Maurizio Sarri over Rode Duivels Dries Mertens en Eden Hazard

Sarri openhartig in interview: "Mertens en Hazard maakten me trots, al had ik altijd ruzie"

12 juni om 11:40
Laatste update: 12 juni om 11:47

Voormalig Lazio-coach Maurizio Sarri zit momenteel zonder club. Hij gaf een openhartig interview bij Il Corriere della Sera en noemde zowel Dries Mertens als Eden Hazard bij de spelers waar hij het meest trots op is. 

Sarri is momenteel werkloos. Dat is vooral te wijten aan het feit dat clubs meer en meer voor een jonge coach kiezen volgens hem. Toch heeft Sarri weinig spijt over de keuzes in zijn carrière. "Ik had enkel Chelsea niet moeten verlaten voor Juventus, dat is alles", zegt Sarri. "Dat is zonder twijfel de grootste fout in m'n carrière, maar ik wilde helaas graag terugkeren naar Italië op dat moment."

Sarri blikt kort daarna terug op de spelers die hem het meest trots maakten. "Bijna iedereen bij Napoli, van Koulibaly tot Mertens", zegt Sarri. "Bij Chelsea Eden Hazard. Ik had altijd ruzie met hem, maar hij had zijn beste seizoen onder mij."

Tot slot blikt hij ook vooruit op de EK-kansen van Italië, al heeft hij geen grootse verwachtingen. "Spalletti is een uitstekende coach, maar hij heeft niet genoeg tijd vrees ik", aldus Sarri. "Men zegt vaak dat een nationale ploeg de toekomst van het voetbal bepaalt voor een land, maar ze zijn niet lang bij elkaar om een sterk team te worden."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.