Faes over mogelijke basisplek Rode Duivels op EK

Faes over basisplek Rode Duivels op EK: “Ik ga naar Duitsland om te spelen”

4 juni om 18:41

De achterlinie van de Rode Duivels stond wel vaker ter discussie. Analisten stellen zich vragen en wordt gespeculeerd naar de verdedigers die tegen Slowakije zullen starten. Het Nieuwsblad ging in gesprek met een van de kanshebbers: Wout Faes

De verdediger van Leicester City heeft alvast het gevoel dat hij toch enigszins gesetteld is in de groep. De verdediger voelt zich thuis en wordt niet meer (zoals voordien wel soms het geval was) overdonderd door fierheid. 

Of zijn status bij de Duivels veranderd is? “Verschil van dag en nacht”, klinkt het bij Faes. “Die fierheid om België te vertegenwoordigen, die voel ik nog steeds heel hard. Maar ik heb de bekendmaking van de selectie bijvoorbeeld niet gevolgd, ik ging ervan uit dat ik erbij zou zijn”, gaat Faes verder.

Of Faes op het EK in de basis zal staan, dat is zeker nog niet duidelijk. Dat weet de verdediger ook. Hij geeft wel aan dat hij onder Domenico Tedesco elke minuut van de EK-kwalificatie heeft gespeeld. “Ik ga naar Duitsland om te spelen, dat gevoel had ik twee jaar geleden niet.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.