Rode Duivels zonder Courtois op EK: “Heeft zichzelf in de voet geschoten”

Rode Duivels zonder Courtois op EK: “Hij heeft de puinhoop veroorzaakt”

4 juni om 17:57

Thibaut Courtois heeft geen ticket richting Duitsland. De wereldkeeper gaat niet mee naar het EK en dat blijft toch een hot topic. Manuel Jous van RTBF reageert nog steeds vol ongeloof op de situatie. 

Het botert niet tussen Domenico Tedesco en Thibaut Courtois, dat is nu al even duidelijk. Volgens Manuel Jous van RTBF is dit toch nog steeds een spijtige zaak. “Het is een puinhoop”, lezen we op de nieuwssite. 

“Het was een puinhoop veroorzaakt door Courtois”, gaat Jous wel meteen verder. “Hij heeft zichzelf in de voet geschoten. Hij weet het, ook al vindt hij het moeilijk om toe te geven. Als we zijn waar we zijn, komt dat vooral door hem", zei Manuel Jous dinsdag in het programma Matin Première.

Wrijven de tegenstanders van de Diables Rouges zich in de handen bij deze afwezigheid? Volgens de analist van RTBF mogen we wel tevreden zijn dat we nog een paar topkeepers in onze rangen hebben lopen.

“Het zou een gebrek aan respect zijn voor de keepers die we als vijfdeklassers moeten beschouwen. Matz Sels werd beschouwd als een van de beste keepers in Frankrijk bij Strasbourg en had een goed seizoen met Nottingham in de Premier League. Koen Casteels is een zekerheidje in de Bundesliga”, overloopt de analist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.