Vercauteren over situatie Courtois en Rode Duivels

Vercauteren over situatie Courtois en Rode Duivels: “Helaas zonder hem

3 juni om 10:26

Nog maar een paar dagen te gaan voordat Euro 2024 van start gaat, en sportief directeur Franky Vercauteren gaf zondag een update aan de pers. Dit kwam een dag nadat Thibaut Courtois met Real Madrid de Champions League-finale had gewonnen. 

“Ik moet Thibaut zeker feliciteren. Hij is teruggekomen na een zeer moeilijke periode,” begon Vercauteren, geciteerd door RTBF. “We hadden verwacht dat hij klaar zou zijn voor het einde van het seizoen. Persoonlijk heb ik er nooit aan getwijfeld dat hij dit seizoen zou spelen”, klinkt het bij Vercauteren. 

“Deze overwinning in de finale is alleen maar positief. Hij was opnieuw heel belangrijk in deze wedstrijd. Het is gewoon een logische uitbreiding van de verwachtingen die we hebben van deze uitzonderlijke keeper.” Vercauteren ging even later verder in op Courtois' situatie bij de nationale ploeg en liet weinig hoop op een verandering zien. 

“We hebben al veel discussies gehad over zijn situatie bij de nationale ploeg”, klinkt het bij Vercauteren. “Ik denk dat de situatie al een paar weken of maanden duidelijk is. Ik denk niet dat dat nu gaat veranderen. Helaas wordt het een Euro zonder hem.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.