'Met Courtois maak je het verschil op een EK'

'Courtois is nodig op EK om een kwartfinale of verder het verschil te maken'

3 juni om 07:55
Laatste update: 3 juni om 08:05

De Rode Duivels zijn in voorbereiding op het EK zonder doelman Thibaut Courtois. Bij Real Madrid keepte Courtois zondag nog een sterke match tegen Borussia Dortmund en wist hij met zijn ploeg de Champions League te winnen. Peter Vandenbempt had de keeper graag bij de selectie van Domenico Tedesco gezien.

Volgens de analist kan Courtois net dat extra brengen dat nodig is op het EK. 'Als je ziet wat Courtois gisteren weer voor elkaar kreeg: dat is precies wat nodig is om een kwartfinale of misschien wel verder ineens het verschil te maken. Denk maar aan die save van Courtois in het slot van de kwartfinale tegen Brazilië op het WK van 2018', schreef Vandenbempt op Sporza.

Vandenbempt baalt dan ook van het ontbreken van de Real Madrid-doelman in de selectie van de Rode Duivels. 'Courtois is nog maar net 32 geworden, en als hij er zin in heeft en het mentaal en fysiek kan opbrengen, dan heeft hij nog wel een jaar of vier of langer in zich. Doelmannen gaan op hoog niveau immers langer mee', pende de analist.

De analist meent dat de voetbalbond zich sterker kan inzetten om Courtois weer bij de Rode Duivels te betrekken. 'Courtois heeft met andere woorden nog wel wat toernooien met België in het verschiet. Dus dat de voetbalbond er werk van gaat maken om de brokken te lijmen: het zou er nogal aan mankeren', aldus Vandenbempt.

De Rode Duivels oefenen aanstaande woensdag tegen Montenegro om 20:30 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.