René Vandereycken ziet mislukt seizoen Genk en wijst aan waar het misgaat

'Klap voor Genk is schuld van zij die kern samenstellen, niet van trainers'

3 juni om 07:20

KRC Genk liep Europees voetbal mis doordat er van KAA Gent verloren werd op zondag (0-1). René Vandereycken denkt dat die nederlaag zwaar te verteren is voor Genk. Bovendien durft de analist aan te wijzen waar het misgaat.

Genk zal niet op het Europese podium verschijnen tijdens het komende seizoen. 'Voor Genk zal deze uitslag een zware klap zijn: het is toch een serieuze domper als je Europees voetbal mist', schreef Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Vandereycken weet waar het probleem zit. 'Het is zo een ontgoochelend seizoen geworden, nadat het eerder snel uitgeschakeld was in Europa en in de beker. Het is voor mij niet de schuld van de trainers of de spelers, wel van zij die de kern samenstellen', pende de analist.

De staf is echter meestal het zwarte schaap. 'Op korte termijn is er niet goed gewerkt, met veel vertrokken sterkhouders zoals Trésor, Paintsil, Arteaga en Munoz. Die jongens zijn niet voldoende vervangen. De mensen die daar verantwoordelijk voor zijn, moeten in de spiegel kijken, maar dat gebeurt zelden: meestal wijst men dan naar de staf', aldus Vandereycken.

Bij KRC Genk stond Domenico Olivieri aan het roer als interim-trainer om de vertrokken Wouter Vrancken te vervangen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.