Witsel op persconferentie Rode Duivels

Witsel op persconferentie Rode Duivels: "Misschien te snel beslissing genomen"

1 juni om 13:27

In de aanloop naar het EK in Duitsland en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Montenegro verraste bondscoach Domenico Tedesco met de selectie van Axel Witsel voor de Rode Duivels. Tijdens een persconferentie lichtte Witsel zijn onverwachte terugkeer toe en de gesprekken die daaraan voorafgingen. 

"Ik zag de coach een maand geleden, begin mei toen we in Mallorca speelden," vertelde Witsel, geciteerd door Sacha Tavolieri. "Hij nam contact met me op en zei: 'Ik moet je zien'. Ik begreep het meteen. Er was een echt gevoel. Het verlangen was er aan beide kanten."

Witsel sprak ook openhartig over zijn eerdere beslissing om te stoppen met internationale wedstrijden. "Misschien heb ook ik in mijn hoofd een beetje snel een beslissing genomen," gaf hij toe. Zijn heroverweging kwam nadat hij opnieuw werd benaderd door Tedesco, wat leidde tot een hernieuwd gevoel van motivatie en betrokkenheid bij de nationale ploeg.

Een belangrijke verandering in Witsel's carrière is zijn positie op het veld. "Het is waar dat sinds El Cholo (Diego Simeone) me weer centraal in de verdediging zette, ik in mijn hoofd niet meer de visie had om weer op het middenveld te spelen," verklaarde Witsel. "Maar nu is het duidelijk: in mijn hoofd ben ik een verdediger en ik voel me comfortabeler op die positie!" Met deze nieuwe rol hoopt Witsel een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van de Rode Duivels op het komende EK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.